Gardelli Coffee

4.4 / 5

Hodnocení

Hodnocení celkem
4.4 / 5
Doporučuje
88%
157 z 178 uživatelů
Roman Engler Zobrazit originál včera
Nedoporučuje produkt
Majitel je násilník
Filip ověřený zákazník pondělí
Nedoporučuje produkt
1000 lidí / 1000 chutí
Studenější chutná lépe…
Zkusím si s tím ještě zaexperimentovat…
Při každém doušku mě praštila chuť něčeho, co opravdu není pro mě… asi zůstane v šuplíku velmi dlouho…
Recept
Metoda přípravy: V60 - plast / keramika
Káva (g): 17,5 a 14,5
Voda (g): 333 / 250
Teplota vody: 97 / 95
Mlýnek (nastavení): C3 - 15 / 13 clicků
Proces:
Vlasta Tichá ověřený zákazník před týdnem
Doporučuje produkt
Lahodná, sametová, plná chuť
Řekla bych takový univerzální (což ale myslím v tom nejlepším smyslu slova) model, který bude chutnat jak příznivcům ovocných tónů, tak zastáncům kávové klasiky
Příprava V60 - paráda
Miro před 2 týdny
Doporučuje produkt
Tomáš Bláha ověřený zákazník 26. Březen
Doporučuje produkt
Velmi příjemné aroma, nemohu říci, že bych se s takto zajímavou kávou v poslední době setkal.
Dramaticky odlišné
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20
Voda (g): 325
Teplota vody: 93,5
Mlýnek (nastavení): Comandante 23
Proces: Nejlepších výsledků jsem dosáhl při experimentaci s časem a četností zalití, káva chutnala výborně při jednotném zalití po rozkvětu, ale také při zalévání po 70g vody. Výsledná dekantovaná káva byla vždy příjemným zážitkem. Tohle vás bude bavit!
Lada Š ověřený zákazník 15. Březen
Doporučuje produkt
Zuzana ověřený zákazník 8. Březen
Doporučuje produkt
překvapivá káva
v každém doušku jiná chuť, která se mění s teplotou kávy
baví mě a chutná mi
Recept
Metoda přípravy: zkoušeno na chemex, aeropres, V60 - všechny super
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Katerina ověřený zákazník 26. Únor
Doporučuje produkt
Jiří ověřený zákazník 25. Únor
Doporučuje produkt
ovocná, vyvážená
Recept
Metoda přípravy: Hario Mugen 02 + Hario V60 02 filtr bělený
Káva (g): 10g
Voda (g): 250g
Teplota vody: 100°C (ale z goose neck konvice, takže tak 97°C max)
Mlýnek (nastavení): Fellow Ode V1.1 + SSP Brew Burrs @ hrubost 1,2 - 2 jemné mletí
Proces: Upozorňuji, že to nebude fungovat pokud nemáte mlýnek co mele dobře na filtr a současně jemně.

Předehřát Mugen sám o sobě, tak 2x horkou vodou, povrch by měl mít aspoň 50°C. Vložit filtr, nasypat mletou kávu, případně provést trošku WDT. Zalít opravdu horkou vodou - 70g , barva bloomu by měla být světle kávová, ne bílá, ne tmavší. Počkat dokud to neproteče, cca 45s. Dolít zbytek vody. Počkat až to překape (cca 3-5 minut celkový čas). Počkat dokud káva nemá 55°C a vypít, dobrou chuť!

Používám vodu co je upravená na pH 6.5, ppm netuším, poměr přibližně 31 mg/L Ca a 8 mg/L Mg, plus cca 10mg/L NaHCO3. Nejdůležitější je to pH.
INSOFT 19. Únor
Nedoporučuje produkt
Před dvěma lety vynikající káva
Před rokem to ještě šlo...
Nyní velké zklamání
Už to není speciálka, spíš klasické italské hořké/přepražené kafe
Spousta defektních a přepražených zrnek (vyhodíme cca. 2g z 18g)
1000 g balení je z nějakého důvodu zabalené 2x (pytlík v pytlíku)
Recept
Metoda přípravy: Espresso
Káva (g): 18
Voda (g): 55
Teplota vody: 92
Extrakce(s): 24