Cocora Coffee

O nás

Adresa:  PJE. DEL RIO SIL 20
29196, MÁLAGA
Španělsko
Web: cocoracoffee.es
Sociální:

Můžeš prosím představit svoji pražírnu v několika krátkých větách?

Jsme pražírna výběrové kávy z města Málaga na jihu Španělska. Byla založena SCA certifikovanými profesionály z čisté vášně a odhodlání ke kvalitní kávě - té bylo v Andalusii nedostatek.

Jaký je příběh za vaším jménem a logem?

Název Cocora je odvozen od jednoho velice unikátního místa v Kolumbii - údolí Cococa. Ohromila nás tamní velkolepá scenérie z vysokých palem - jedny z nejvyšších na světě. To jsme chtěli reflektovat v našem logu. Ten, kdo toto místo navštíví, tak si toho hned všimne.

Co je nejtěžší na tom být pražírna?

Prodej kávy je nejtěžší věc.

Co je jedna věc o kávě, kterou lidí pořád nechápou?

Domníváme se, že na jsou dva druhy zákazníků - ti, kteří se zajímají o kvalitu a ti, kteří ne. Většinou to je o tom, poskytnout dostatečný vhled do světa výběrové kávy a zkusit z někoho udělat zákazníka výběrovky. Na druhou stranu, ve Španělsku panuje spousty stereotypů, takže naším posláním je informovat a vzdělávat

Kterou věc byste si přáli udělat odlišně, pokud byste začali s pražením od znovu?

Investovali bychom do větší pražičky.

Existuje nějaká osoba v oboru, o které by lidé měli vědět?

Rádi bychom umínili několik lidí. Chris Baca (@realchrisbaca) z Cat & Cloud je jedním z nejvíc inspirativních lidí v odvětví, často mluví o lidech, hodnotách a byznysu, milujeme jeho podcast. Dále bychom taky zmínili Federico Lucas Pezzetta (@coffeeandlucas) - velmi vášnivý coffee bloger a také skvělý týpek, který dělá opravdu hodně pro evropskou výběrovou komunitu. 

Jaký byl váš největší neúspěch?

Díky nedostatku znalostí v byznysu jich bylo spousty. Pro nás asi největší selhání bylo, když jsme spolupracovali s lidmi, kteří nesdíleli stejné hodnoty, jako my.

Na co jste nejvíce hrdí?

Jsme hrdí na naše kolegy, jsme malý tým multi-talentovaných lidí. Také, že jsme dokázali rozjet náš první byznys, růst a expandovat - a to všechno s velmi omezeným rozpočtem. Pro náš tým neexistuje "to nejde", ale "jak to můžeme udělat"?

Jak bude vypadat trh výběrové kávy v roce 2025?

Jsme fanoušci dlouhodobě udržitelného procesu. Doufám, že se tento proces dostane i více do kávového světa. Spotřeba výběrové kávy rychle poroste a měla by být dlouhodobě udržitelná ve smyslu ceny, produkce a omezení plýtvání. Bude více organicky pěstovaných káv. A také bude více automatizace v podávání výběrové kávy, to už se děje pomalu teď. Co se týká lidí kolem kávy, tak budoucnost patří těm, kteří jsou všestranní a dokáží se rychle adaptovat.

Řekněte nám něco o „The Cup“ - nejlepším šálku kávy, který jste ochutnali?

Nejlepší šálek kávy je ten, po kterém toužíte.